• Түмний төлөө

    Төрийн хяналт

  • Дотоод хяналт бол

    Хариуцлагын тогтолцоо юм

  • Эрсдлийн түвшинг тодорхойлж

    зөрчил дутагдлаас урьдчилан сэргийлнэ

Тэсрэх бодис, тэсэлгээний хэрэгслийн тээвэрлэлтийг түр зогсоох тухай

2016 оны 12 сарын 27 425

2016.12.27 Үндэсний эрх чөлөө, тусгаар тогтнолоо сэргээн мандуулсны 105 жилийн ой, шинэ жилийн баяр, амралтын өдрүүдийг тэмдэглэн өнгөрүүлэхтэй холбогдуулан төв, орон нутагт тээвэрлэгдэж байгаа тэсэрч дэлбэрэх бодис, тэсэлгээний хэрэгслийг тээврийн замд харгалзан хүргэх ажлы...
Цацрагийн үүсгүүр импортлох тусгай зөвшөөрөл хүсэхэд бүрдүүлэх баримт бичгийн жагсаалт

2016 оны 12 сарын 16 1404

Цацрагийн үүсгүүртэй холбоотой үйл ажиллагаа эрхлэх тусгай зөвшөөрөл хүсэхэд бүрдүүлэх баримт бичиг...
Жимс, хүнсний ногоо үйлдвэрлэгч, худалдан борлуулагч, хэрэглэгчдэд өгөх зөвлөмж

2016 оны 12 сарын 9 2082

2016.12.09 Хүнсний ногоо, жимсэнд төрөл бүрийн эрдэс бодис, амин дэм, үнэртэн амттан, биологийн идэвхит бодис их хэмжээгээр агуулагддаг, уураг нүүрс усны агууламж харьцангуй бага учраас зохистой хүнсэнд тооцогддог. Жимс, ихэнх хүнсний ногоог боловсруулалгүйгээр хоол хүнсэнд ...
Бялууны төрлийн /кремт бүтээгдэхүүн/ бүтээгдэхүүнийг хэрхэн зөв хадгалж хэрэглэх талаарх зөвлөмж /хэрэглэгчдэд зориулав/

2016 оны 12 сарын 7 644

2016.12.07 Бялууны төрлийн бүтээгдэхүүнийг хэрэглэгч худалдан авахдаа анхаарах зүйлс: Ø Сав баглаа боодлын бүрэн бүтэн байдал Ø Бүтээгдэхүүний хаяг шошгонд /орц, найрлага, үйлдвэрлэсэн он, сар, өдөр, хадгалах нөхцөл, хугацаа зэрэг/ үйлдвэрлэсэн мэдээлийг бүрэн тусгасан ?...
“ХҮҮХДИЙН БЭЛЭГНИЙ ЗӨВ СОНГОЛТ” ЗӨВЛӨМЖ

2016 оны 12 сарын 7 1017

2016.12.07 Хүнсний аюулгүй байдлыг хангуулах “Эрүүл хүнс-Эрүүл хүүхэд” сарын ажлын хүрээнд эрүүл хүнсээр хүүхдийн бэлэг бэлтгэх, шинэ жилийн баяр ёслолын үеэр хоол хүнсний халдвар, хордлогоос урьдчилан сэргийлэхийн тулд хүнсний түүхий эд, бүтээгдэхүүн худалдан авахдаа бүт?...
ХООЛ ХҮНСНИЙ ГАРАЛТАЙ ХАЛДВАР, ХОРДЛОГООС СЭРЭМЖИЛЬЕ /хэрэглэгчдэд/

2016 оны 12 сарын 7 918

2016.12.07 Иргэн та гэрийн нөхцөлд хоол, хүнсээс шалтгаалсан халдвар, хордлогод өртөхгүй байхын тулд дараах зүйлсийг анхаарч хэвшүүлэх Үүнд: Хоол хүнсийг худалдаж авахдаа зөв сонголт хийх · Хоол, хүнсний бүтээгдэхүүнээ зориулалтын, ариун цэврийн шаардлага хангасан, хөр?...
СЭРЭМЖЛҮҮЛЭГ

2016 оны 12 сарын 6 415

2016.12.06 Хоол үйлдвэрлэл, үйлчилгээний газруудад хоол үйлдвэрлэлийн технологи ажиллагааг мөрддөггүй, технологийн шат дамжлагыг нэг чигийн урсгалтай зохион байгуулаагүй, хоолны газарт дотоод хяналтыг нэвтрүүлээгүй, ариун цэвэр муу, ариутгал, цэвэрлэгээг зохих шаардлагын ?...
Халдварт өвчнөөс урьдчилан сэргийлэх зөвлөмж

2016 оны 11 сарын 24 4720

2016.11.24 ХӨСҮТ-ийн мэдээгээр улсын хэмжээнд сүүлийн 7 хоногийн байдлаар амбулаториор нийт 194.539 хүн үйлчлүүлсний 10.454 (5.4%) нь ТТӨ-тэй гэж оношлогдон, 10.000 хүн амд 35 тохиолдол бүртгэгдэж, өвчлөгсдийн 89.7%-ийг 15, 70.8%-ийг 4 хүртэлх насныхан эзэлж байна. Нийслэлийн эмнэлгүүдэд амбулато...
Хоолны хордлогоос сэргийлээрэй

2016 оны 10 сарын 12 413

2016.09.08 Жил бүрийн намар зөвшөөрөлгүй самар, жимсний худалдаа, аялал зугаалга, хурим найр нэмэгддэгтэй холбоотойгоор хоол хүнсээр дамжих халдвар, өвчлөлөөс сэргийлэх зөвлөмжийг Мэргэжлийн хяналтын ерөнхий газраас хүргүүлж байна. Хоол хүнс худалдаж авахдаа юунд анхаарах ?...
Түүхий самар давирхай ихтэй учраас нян, вирус, бохирдлыг амархан татдаг

2016 оны 10 сарын 12 356

2016.08.23 Нийслэлийн гудамж талбай, ил задгай газар түүхий самар жимс ихээр худалдаалагдах болсон. Тиймээс иргэдийг болц нь гүйцээгүй байгаа самрыг худалдан авахгүй байхыг МХЕГ-аас анхааруулж байна. Хуш модны самрыг бэлтгэх хугацааг болц гүйцсэн байдлаас хамааран бүс нутаг, ...

Сүүлд нэмэгдсэн мэдээ